З початком нового року ситуація в анексованому РФ Криму загострюється - експерти у один голос стверджують, що Путін стягує на півострів важке озброєння для блокування військових супротивників та міжнародних організацій.

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це повідомляє прес-служба МінТОТ.

У повідомленні йдеться, що Росія наразі застосовує розширений воєнний контингент для обмеження доступу не лише можливих військових супротивників, але й міжнародних експертів, моніторингу, гуманітарних організацій.

"Російська Федерація має потужний фізичний чинник, який вона застосовує для блокування. У воєнній теорії – це так звана зона, на яку ні з повітря, ні з моря, ні з суходолу не можна було б потрапити. Тому Росія застосовує розширений воєнний компонент для обмеження доступу не лише для можливих супротивників у військовому плані, але й для гуманітарних організацій, міжнародних експертів, моніторинг", – пояснив глава міністерства Вадим Черниш.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він додав, що у Джанкої окупанти додатково розгорнули чотири ракетні комплекси С400. Усе це для того, щоб контролювати акваторію моря та територію України.

"Ми бачимо мілітаризацію, обмеження в доступі, військову загрозу і ми знаємо, що за будь-яких обставин Росія буде впливати на рух кораблів до портів Маріуполя та Бердянська", – резюмував Черниш.

Нагадаємо, у Гвінейській затоці, в ніч з 1 на 2 січня, пірати захопили російське судно, на якому перебувало 26 осіб. Нападники взяли в полон шістьох з них.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Росія ще має можливість виконати положення Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

Про це заявивя генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє інформаційне агенство DPA.

"Важливо те, що зараз Росія має останній шанс. Якщо Росія не повернеться до виконання, тоді у нас велика проблема, тому що тоді договір Договір про ліквідацію середньої і малої дільності руйнується", - сказав Столтенберг.

Також Знай.ua писав про те, що радник Президента України, радник міністра оборони України Юрій Бірюков пояснив, що стоїть за словами секретаря РНБО Олександра Турчинова – як відомо, 19 грудня він пообіцяв підготувати новий прохід через Керченську протоку.