Не менш 30 парафій УПЦ МП вже перейшли в ПЦУ, і все завдяки Об'єднавчого собору.

Передає Хвиля.

Після Об'єднавчого собору, який відбувся 15 грудня в українській столиці, в нову Православну церкву України перейшло 32 парафії УПЦ МП.

засідання священного синоду УПЦ МП
засідання священного синоду УПЦ МП

31 грудня в ПЦУ увійшла парафія УПЦ МП храму Святої великомучениці Параскеви, що в селі Скибин. Він став першим приходом з Черкаської області, що перейшов з УПЦ МП в ПЦУ.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ
Показати ще

Нагадаємо, Що чекає УПЦ МП в Україні: названі два сценарії

ЗМІ розповіли про майбутнє УПЦ МП в Україні, і воно, м'яко кажучи, незавидне. Аналіз того, що відбувається з відповідними прогнозами надає газета "Місто" з посиланням на видання "Вголос". По ідеї, церковна влада московських попів незабаром повинна накритися великим мідним куполом, і ось чому.

До московського патріархату не приєднається жодна українська церква. Тому незабаром РПЦ почне поступово втрачати парафії. Власне – це вже почалося. Видання пишуть, що приходи РПЦ будуть рідшати, як російська піхота, розбита українськими градами. Всі події, загострюючі конфлікт між Україною і Росією – зокрема, гагрессия в Азовському морі, похорони військових, убитих на Донбасі – будуть пробуджувати все більше антиросійських настроїв в Україні.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Митрополит Епіфаній привітав українців: Донбас звільнимо, Крим повернемо, всьому світу

Слідом за кандидатами на пост президента і правлячими політиками України предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній звернувся до українців з привітанням.

Так, митрополит привітав країну з новим 2019 роком, і побажав, щоб в державі настав мир. Про це стало відомо завдяки повідомленням голови ПЦУ в соцмережі Twitter.

Також Знай.ua" писав про те, що Українці остаточно відхрестилися від УПЦ МП: женуть московських попів

Після отримання Томосу і проголошення єдиної помісної церкви чимало громад по Україні заявили про бажання перейти в Київський патріархат.

Про це повідомляє Хвиля.

Так, днями стало відомо про те, що церковна громада с. Непедівка Козятинського району Вінницької області та 2 релігійні громади с. Бокиивка Волочиського району Хмельницької області прийняли рішення про перехід