У Гвінейській затоці, в ніч з 1 на 2 січня, пірати захопили російське судно, на якому перебувало 26 осіб. Нападники взяли в полон шістьох з них.

Цю інформацію повідомили ЗМІ, а ось що розповіли @Lshort в посольстві Росії в Беніні:

[quote author=""]"Ми отримали за неофіційними каналами інформацію, що був напад на судно

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, двох українських моряків-членів екіпажів суден ARK TZE і ANUKET AMBER звільнили з піратського полону і вони вже повертаються додому. Цю інформацію повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму Twitter.

За його словами, ці моряки стали останніми звільненими з загального числа полонених.

"Починаємо 2019-й з хороших новин: з піратського полону додому повертаються двоє українських моряків-членів екіпажів суден ARK TZE і ANUKET AMBER. Вони є останніми з 12 звільнених українських моряків,які утримувалися піратами з минулого року. Спасибі консулам за злагоджену роботу".

Нагадаємо, Росія ще має можливість виконати положення Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Про це заявивя генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, повідомляє інформаційне агентство DPA.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Петро Порошенко вважає за необхідне запросити кораблі НАТО в акваторії Азовського моря для стримування агресії Кремля.

Також портал "Знай.uа" писав, що генсек НАТО пообіцяв потужну підтримку для ЗСУ та жорстко розкритикував Росію. Столтенберг сказав, що НАТО буде і надалі допомагати Україні потужною підтримкою.