Міністерство з питань тимчасово окупованих територій несподівано відмовилось показати українцям список юридичних та фізичних осіб, проти яких було введено нові антиросійські санкцій перед новим роком.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Про це пише "Українська правда".

Відповідне звернення видання надіслало на адресу Міністрерства.

"Запитувані відомості є службовою інформацією та розголошенню не підлягають", - йдеться у відповіді.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Журналісти додають, що у попередній відповіді МінТОТу йшлося, що розпорядником запитуваної інформації є Кабмін. Уряд у свою чергу відповів, що не є розпорядником запитуваної інформації, тому спрямував запит до МінТОТ.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Нагадаємо, США можуть допомогти Україні здолати Путіна. Так вважає американський дипломат, екс-посол Джон Гербст.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це повідомляє пише Atlantic Council.

Він наголошує, що інцидент в Керченській протоці не можна вважати проблемою тільки України, дипломат називає це "дурістю". Джон Гербст зазначає, що хоча агресія Кремля і скерована на Україну, проте РФ має на меті послабити НАТО і Євросоюз.

Як повідомляв раніше Знай.ua, американськи посол ФРН Річард Гренелл попередив німецькі компанії про те, що США можуть на них накласти санкції за співпрацю та підтримку газопроводу "Північний потік-2".

"Ми підкреслюємо, що, якщо компанії, які надають підтримку російському енергетичному сектору, братимуть участь у будь-яких відповідних проектах, це може спричинити введення санкцій", – заявив Гренелл.

За словами дипломата, "якщо через запуск "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" європейські поставки газу через Україну стануть надлишковими, українська столиця втратить своє значення в сфері політики безпеки, через що зросте ризик інтервенцій з боку Росії".

Північний потік-2
Північний потік-2

Також Знай.ua писав про те, що у 2019 році українцям не слід сподіватися на конкретне рішення щодо введення миротворців ООН на Донбас.