США можуть допомогти Україні здолати Путіна. Так вважає амерканський дипломат, екс-посол Джон Гербст.

Про це повідомляє пише Atlantic Council.

Він наголошує, що інцидент в Керченській протоці не можна вважати проблемою тільки України, дипломат називає це "дурістю". Джон Гербст зазначає, що хоча агресія Кремля і скерована на Україну, проте РФ має на меті послабити НАТО і Євросоюз.

Дипломат вважає, що у США достатньо сил і можливостей послабити агресора, змусивши його заплатити дуже високу ціну за війну з Україною. Вашингтон має запровадити ще жорсткіші санкції відносно россійської економіки та російських лідерів.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Гербст також вважає, що Україні потрібно передати більше зброї.

США повинні надіслати Україні щонайменше 6, а краще 12 десантних катерів Mark V PT. Вони повинні бути озброєні щонайменше 50, а краще 100 ракет Hellfire. США також варто передати українській армії щонайменше сотню протикорабельних ракет Harpoon,
– заявляє він.

Експерт зазначає, що катери Mark V PT можна перекинути в Маріуполь і Бердянськ літаками. Також він вважає, що Вашингтон може заощадити на зберіганні окремої зброї. Мова йде про протикорабельні ракети 70-х років, "якщо частину з них просто подарувати Україні".

Дана зброя знищує ціль в радіусі 100 км. Це, вважає Гербст, трохи заспокоїть російські кораблі, якщо вони спробують вдертися до Маріуполя чи Бердянська.

Крім цього дипломат вважає, що Америка має підтримати своєю присутністю Україну в Азовському морі. Це на думку експерта, можуть зробити катери США Mark V. Вони зможуть дати українському флоту перевагу. Це поставить під загрозу російські кораблі.

Також екс-посол вважає, що озброєні торпедами Mark V стануть ще більшою загрозою для Росії, якщо їх обладнати ракетами Hellfire.

Гербст вважає, що Америка має передати Україні розвідувальні системи та радари.

США не в тому становищі, щоб скасувати домінування Росії в Азовській акваторії так само, як вони не можуть перекреслити російську військову перевагу на Донбасі. Але вони можуть дати Україні активи для створення асиметричного виклику для Москви, – наголошує Гербст.

Американський дипломат відзначив, що наразі Москва користується тим, що в акваторії відсутні будь-які перешкоди для російської агресії.

Нагадаємо, Бойовий корабель Путіна вдерся у Чорне море: що відбувається

Як повідомляв раніше Знай.ua, військове судно Сполучених Штатів Америки Форт McHenry разом з румунським фрегатом King Ferdnand в міжнародних водах Чорного моря і територіальних водах Румунії візьмуть участь у спільних військових навчаннях.

Також Знай.ua писав про те, що у Чорному морі біля берегів Туреччини затонуло судно з російськими та українськими моряками, внаслідок чого загинули четверо українців.