Військове судно Сполучених Штатів Америки Форт McHenry разом з румунським фрегатом King Ferdnand в міжнародних водах Чорного моря і територіальних водах Румунії візьмуть участь у спільних навчаннях.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби румунських ВМС.

Відомо, що американський корабель перебуватиме в порту Констанца в Румунії три дні.

"Вийшовши з порту в четвер, 10 січня, USS Форт McHenry і фрегат King Ferdinand проведуть серію спільних навчальних заходів у територіальних водах Румунії і в міжнародних водах Чорного моря", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто нагадати, що затонуле в Чорному морі вантажне судно Volgo-Balt 214 могло перевозити вугілля, яке добули на окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Цю інформацію повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Відомо, що судно, що транспортувало вугілля з порту Азов (Російська Федерація) в порт Самсун (Туреччина). Крім того, в МінТОТ відзначили, що корабель Volgo-Balt 214 ходив під російським прапором до літа 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у зв'язку із затриманням 24 моряків біля Керченської протоки 25 листопада, Україна подала на Росію позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Цю інформацію повідомив на своїй сторінці в Facebook заступник міністра юстиції - уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.

"Уряд вимагає визнання судом факту порушення Російською Федерацією прав 24 українських моряків у ході незаконного нападу на українські кораблі, поранення і захоплення моряків в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, їх незаконного тримання в пенітенціарних установах РФ і притягнення до кримінальної відповідальності", - заявив Ліщина.

Нагадаємо, окупанти Криму готують страшні плани: почалися ракетні стрільби.

Як повідомляв Знай.uа у Чорному морі потужна хвиля розколола корабель на частини: загинули українські моряки.

Знай.uа писав, аварія вантажного судна в Туреччині: що відомо про українців, які перебували на борту.