Американськи посол ФРН Річард Гренелл попередив німецькі компанії про те, що США можуть на них накласти санкції за співпрацю та підтримку газопроводу "Північний потік-2".

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Bild.

"Ми підкреслюємо, що, якщо компанії, які надають підтримку російському енергетичному сектору, братимуть участь у будь-яких відповідних проектах, це може спричинити введення санкцій", – заявив Гренелл.

Північний потік-2
Північний потік-2

За словами дипломата, "якщо через запуск "Північного потоку-2" і "Турецького потоку" європейські поставки газу через Україну стануть надлишковими, українська столиця втратить своє значення в сфері політики безпеки, через що зросте ризик інтервенцій з боку Росії".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Північний потік-2
Північний потік-2

Гренелл пояснив, що фірми, які підтримують обидва проекти, підривають безпеку України та Європи. За інформацією газети, листи, узгоджено з владою США, розісланоі багатьом німецьким компаніям, які, в свою чергу, сприйняли їх як шантаж.

Варто нагадати, що як заявляють соціологи, рейтинг схвалення діяльності президента США Дональда Трампа в січні знизився до 44%. У той же час рейтинг несхвалення глави держави зріс до 56%, про що повідомляє НБН.

В повідомленні написано: "Згідно з останнім опитуванням видання The Hill і дослідницької компанії HarrisX, в січні рейтинг схвалення американцями діяльності президента США Дональда Трампа склав 44%. У порівнянні з аналогічними показниками минулого місяця він знизився на три пункти, з 47% в грудні, зазначають фахівці”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посли кількох країн-членів ЄС в США звернулися до Конгресу Сполучених Штатів до демократів із закликом скасувати санкції проти російського виробника алюмінію "РусАла", а також його материнської компанії En+.

Нагадаємо, Україна вимагає скасувати право вето в Радбезі ООН: Росія нахабно користується.

Як повідомляв Знай.uа у Трампа озвучили важливу заяву, терпець урвався: проекту Путіна кінець.

Знай.uа писав, Путін обміняє Курили на Крим: японський уряд зробив свій вибір.