Посол США в Україні Марі Йованович покидає посаду 20 травня, а її наступника не призначено і не номіновано.

Про це зазначає The Washington Post.

Зокрема, журналісти відзначають, що у Державному департаменті й досі не має кандидатури нового посла в Україні після відкликання Марі Йовановіч.

Мари Йованович
Мари Йованович

"Ми очікуємо на призначення тимчасово повіреного у справах США в Україні на довгий термін, до часу призначення та затвердження нового керівника Місії", - йдеться в повідомленні, яке отримали співробітники Посольства США в Україні.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

При цьому у перехідний період до призначення нового посла його функції виконуватиме Джозеф Пеннінгтон

Разом з тим різні представники наближені до Дональда Трампа зазначають, що "Йованович завершує свою трирічну дипломатичну службу в Києві в 2019 році, як і планувалось". Ще один посадовець адміністрації сказав, що посол раніше планувала поїхати на початку липня, і тому її від'їзд в травні означає зміну планів.

Варто нагадати, що Держдеп Сполучених Штатів Америки підтвердив інформацію про те, що посол Марі Йованович завершує свою роботу в Україні. У даний момент точна дата її від'їзду узгоджується з передачею президентської влади в Україні. За інформацією журналістів, в Держдепі назвали ротацію посла запланованою.

Марі Йовановіч
Марі Йовановіч

Нагадаємо, американський президент Дональд Трамп раптово висловив упевненість в тому, що існує чималий потенціал для побудови дружніх відносин між США і Росією. У п'ятницю, 3 травня, він подзвонив лідеру країни-агресора і таким чином дзвінок прокоментував. Також стало відомо, що під час розмови лідери двох країн обговорювали ситуацію в нашій країні.

Як повідомляв "Знай.ua", поблажливе ставлення частини європейського політичного істеблішменту до розповзання путінської агресії по всьому світу, і небажання "злазити" з російської "газонафтової голки", вказує на те, що підготовка Москви до демонтажу західної цивілізації відбувається за планами Путіна.

Також "Знай.ua" писав, що у п'ятницю, 3 травня, президент США Дональд Трамп вперше за довгий час провів телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним.

Рішення антимонопольників загрожує українській незалежності - Зеленський буде боротися. Герус