У п'ятницю, 3 травня, президент США Дональд Трамп вперше за довгий час провів телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним.

Про це повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс під час брифінгу для журналістів.

Наразі вже відомо, що президенти найперше обговорили ситуації в України. Під час розмови лідер Кремля заявив, що новий український президент повинен зробити реальні кроки по втіленні у життя досягнутих Мінських угод.

Зустріч Трампа з Путіним
Зустріч Трампа з Путіним

При цьому Трамп обговорив з Путіним доповідь спецпрокурора Мюллера про втручання Кремля в американські вибори, ситуацію з КНДР і Венесуелі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вже відомо, що відносно доповідді Мюлерра обидва президенти дійшли згоди, що жодної змови не було. За її словами, обговорення цього питання було коротким.

Крім того за словами прес-секретаря Білого Дому, розмова пройшла в "позитивному ключі".

У свою чергу представники Путіна зазначили, що розмова торкнулась всіх акутуальних на сьогоднішній день тем. Більше того у Путіна вже плекають сподівання про можливу зустрічі лідерів на черговому з'їзді G20, який відбудеться в Осаці.

"Розмова Путіна і Трампа з усіх актуальних тем світової політики напередодні зустрічі Лаврова і Помпео - хороший знак. Президент США вийшов з-під пресу розслідування Мюллера і готовий до нового діалогу. Особиста зустріч Путіна і Трампа через півтора місяці на G20 в Осаці, до можливості якої майже всі ставилися вкрай скептично, стала вельми і вельми вірогідною", – заявили в Telegram-каналі кремлівського пулу.

При цьому президент США Дональд Трамп у своєму Twitter назвав розмову з Путіним "дуже хорошою".

"У мене була довга і дуже хороша розмова з президентом Росії Путіним. Як я завжди говорив, ще задовго до того, як почалося полювання на відьом, ладнати з Росією, Китаєм та іншими – це добре, а не погано. Ми обговорили торгівлю, Венесуелу, Україну, КНДР, контроль над ядерним озброєнням", – написав Трамп.

Нагадаємо, легендарний бренд випустив епатажні бікіні з Путіним і Трампом.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський закрив рота Путіну, нагадавши про Біблію.

Також "Знай.ua" писав, що у Трампа нарешті заговорили до Зеленського.

Зеленський повинен виправдати очікування людей - посадити у в'язницю корупціонерів. Пальчевський