Держдеп Сполучених Штатів Америки підтвердив інформацію про те, що посол Марі Йованович завершує свою роботу в Україні. У даний момент точна дата її від'їзду узгоджується з передачею президентської влади в Україні.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

За інформацією журналістів, в Держдепі назвали ротацію посла запланованою.

Марі Йованович
Марі Йованович

"Посол Йованович завершує свій трирічний дипломатичний термін у Києві в 2019 році, як і планувалося", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві США.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як уточнили в Держдепі, "підтверджено дату від'їзду" дипломата в травні узгоджується з процесом передачі президентської влади в Україні.

"Команда в Посольстві США в Києві, а також у Вашингтоні продовжує тісно співпрацювати з українським урядом і громадянським суспільством для зміцнення нашого партнерства", - відзначили в Державному департаменті США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок, 6 травня, стало відомо про те, що посла США в Україні Марі Йованович відкликали з посади і дипломат повернулася в Вашингтон. Офіційну заяву оприлюднили на сайті Держдепартаменту США. У повідомленні пояснили причину відкликання посла з України - це пов'язано з тим, що її трирічний дипломатичний термін в Україну закінчується в 2019 році, як і планувалося.

Варто нагадати, що Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка провели зустріч з послами ЄС в Брюсселі. Вони обговорили спільні методи боротьби проти Росії. За повідомленням прес-служби Зеленського, Рябошапка і Данилюк поговорили з послами 28 країн Євросоюзу.

"Нас запевнили у повній підтримці. Є розуміння, що посилення санкцій проти Росії необхідне", — зазначає радник Зеленського Олександр Данилюк.

Нагадаємо, Маргарита Січкар розповіла про приголомшливі плани Зеленського: нове міністерство.

Як повідомляв Знай.иа США поставили перед Зеленським майже нездійсненні завдання: що вимагають від слуги народу.

Також Знай.uа писав, другий тур виборів президента: Волкер терміново звернувся до українців.