Разом із народним депутатом Георгієм Логвінським, який йде у парламент під №12 у виборчому списку РПЛ, політик вручив подяку литовській делегації у ПАРЄ, яка разом із Україною заявила про намір вийти із організації після повернення Росії. У відповідь, посол відзначив жорстку позицію Олега Ляшка в Страсбурзі та підтримав його намір консолідувати сили для протидії російській агресії в Європі.

«Ви знаєте, що Литва завжди була на боці України. Ми підтримували і будемо політично підтримувати Україну в будь-яких форматах. Ця подяка, перш за все, не для мене, а для членів нашої делегації в ПАРЄ, які дуже активні. Також ми знаємо, що дуже активна і ваша парламентська делегація в Страсбурзі і дійсно ми показали спільні зусилля. Звичайно, не вистачає в нас союзників і треба залучати інших. Це означає, що у нас багато роботи, але немає іншого шляху, як мобілізувати європейців навколо України», - сказав Посол Литви в Україні.

Олег Ляшко переконаний, тільки спільними зусиллями всіх європейських країн можна зупинити російську агресію в Україні та Європі загалом.

«Повернення російської делегації до ПАРЄ – це перемога Путіна, який фактично роз’єднав Європу навпіл. На частину країн, які лишилися вірними принципам та ідеалам, і частину країн, які, на жаль, спокусилися на гроші і російський газ. Я намагаюся переконати європейців, що боротьба українців за свою незалежність – це, в тому числі, і боротьба за мир у Європі. Але мир у Європі можливий виключно за рахунок того, що ми будемо захищати принципи і ідеали, будемо спільні. Проте висновки з подій в ПАРЄ повинні нас навчити одному – ми маємо сподіватися тільки на власні сили. Сильна економіка, сильна армія, сильна країна, достойне життя кожної української сім’ї - ось ключ до відновлення миру та повернення територій», - наголосив лідер РПЛ.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Після зустрічі Олег Ляшко звернувся і до президента України. Вважає, саміт Україна-ЄС, який пройде у Києві – підходящий майданчик для того, щоб об’єднати Європу проти Росії.

«Президент України повинен не сподіватися, що хтось за нього зробить його роботу. Президент України повинен на будь-якому міжнародному майданчику, в тому числі, і на саміті Україна-ЄС, який відбудеться 8 липня, жорстко, безпринципно, безкомпромісно і без відступу відстоювати національні інтереси України. Ми не можемо здавати національні інтереси України, тому що це життя українців, це майбутнє українців, це безпека нашої держави і добробут українських сімей. Тому і на економічному фронті, і на військовому фронті треба стояти на своєму, бо від цих рішень залежить життя і доля українців», - підсумував Ляшко.

Нагадаємо, Олег Ляшко як представник української делегації в ПАРЄ намагався зробити все, щоб завадити поверненню туди Росії за гроші. В своєму відвертому виступі він звинуватив частину європейських делегатів в продажності, а саму Раду Європи - в зраді принципам. Пізніше лідер РПЛ обурився, що в такий важливий день для України в Страсбурзі не було нашого президента.

Нагадаємо, Разумков розкрив реалії української політики

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Зеленський дозволив НАБУ по повній кошмарити корупціонерів

Також "Знай.ua" писав про те, що Олена Зеленська пригадала, що вислухав слуга народу заради президентства.