Президент України Володимир Зеленський терміново звернувся до українців щодо Донбасу.

Відповідне відео Зеленський опублікував на особистих сторінках у соціальних мережах.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Надо поговорить? Згоден. Давайте поговоримо. Спочатку, дорогі українці, з вами. В розумні люди і повинні на мить відключити емоції і трішки включити голову. Анонсований телеміст це просто дешевий, але небезпечний піар-хід перед виборами, мета якого знову поділити нас", - сказав Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Президент зазначив, що політики хочуть розділити українців на два табори. Одному, за словами Зеленського, запропонують забути усі жахіття, які сталися на Донбасі у період війни. А іншому - закличуть обуритися й будуть прикриватися патріотизмом, заробляючи рейтинги перед виборами до Верховної Ради. При цьому, далі Росія зможе цим маніпулювати й звернутися до міжнародної спільноти щодо зняття санкцій.

"Я звертаюся до усіх українців. Ми не табір і нас не треба ділити. Зараз вами просто маніпулюють політики, які дуже хочуть потрапити в парламент. Різниця між ними одна - перші будуть "грабить", а другі "грабувати". Задумайтеся", - розповів Зеленський.

Президент України попросив українців зберігати спокій та не піддаватися на провокації. Окремо він звернувся до українських журналістів: "Хтось купив ці канали, але не вас. Ви не власність, ви не колекція Медвечука, не слуги Рабіновича. Ви четверта влада. Ви теж слуги народу". Наостанок Зеленський запропонував президенту РФ провести переговори за участі світових політиків у Мінську.

Зазначимо, що нещодавно ведучий програми "Вести недели" на російському пропагандистському каналі "Росія24" Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту "Треба поговорити", який заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne.

Одним з ведучих з боку РФ буде Андрій Малахов, з українського боку - ведучий та генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов.

"Нам треба поговорити, без посередників, без недомовок", - зазначають ведучі майбутнього телемосту у відеоанонсі.

Нагадаємо, що ми писали, чи стане Донбас російськомовним офіційно: у команді Зеленського озвучили несподівану позицію.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського зробили українцям неймовірний подарунок: нова система сподобається усім.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підрахував, як дорого обійдеться відбудова Донбасу: зацвіте, мов райський сад.