Президент України Володимир Зеленський збирається внести ти до парламенту закон про розширення люстрації.

Президент Володимир Зеленський цього тижня вніс у парламент законопроект, який стосується запуску Вищого антикорупційного суду. Про це заявив представник президента у Верховній раді Руслан Стефанчук, передає кореспондент РБК-Україна.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Президент України Володимир Зеленський

Документ стосується визначення підсудності справ.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"На цьому тижні президент України вже вніс у Верховну раду законопроект про запуск ВАКС щодо визначення підсудності справ, щоб у нього не потрапив весь мотлох, щоб зосередитись на пріоритетах", - сказав Стефанчук.

За його словами, президент також внесе законопроект про розширення люстрації.

"Ще одна з ініціатив президента, яку ми зараз доопрацьовуємо. Хтось каже, що президент як-то противиться люстрації. Ми будемо вносити законопроект про розширення суб'єктів, що підлягають люстрації, включаючи президента, народних депутатів та всіх вищих чинів, які існують в Україні", - заявив Стефанчук.

Нагадаємо, у Кремлі відповіли Володимиру Зеленському щодо прямих переговорів з Путіним, які запропонував президент України, наголосивши, що вони мають пройти за участю США.

Як повідомляв портал Знай.ua, Медведєва відправлять у відставку з дня на день, Путін в сказі.

Також Знай.ua писав про те, що у Володимира Зеленського запропонували народу обрати справедливе покарання для дептатів.