Володимир Зеленський вніс у Раду законопроект №10426 про внесення зміни в закон "Про Вищий антикорупційний суд" (щодо початку його роботи).

Про це повідомили в прес-службі Офісу президента, передає "Політека".

На думку Зеленського, документ допоможе усунути потенційну проблему перевантаження суддів ВАКС і забезпечить ефективний розгляд кримінальних проваджень за корупційними злочинами чиновників.

Також новий законопроект уточнює підсудність суду. Тепер він (суд) зосередиться на кримінальних процесах, які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з дня початку роботи цього суду або до дня початку його роботи, якщо досудове розслідування здійснюється або здійснювалося детективами Національного антикорупційного бюро і закінчено прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"За станом на травень поточного року без запропонованих Зеленським змін до ВАКС повинні потрапити близько 3600 кримінальних проваджень, з яких тільки 5% – щодо високопосадової корупції, яку розслідували детективи НАБУ. Після прийняття відповідних пропозицій (президента) Вищий антикорупційний суд у складі 26 суддів першої інстанції і 12 суддів Апеляційної палати уникнуть надмірного навантаження, а значить – оперативно будуть приймати рішення по корупції топ-чиновників". відзначили у президента

Як повідомляв портал Знай.uа, Медведєва відправлять у відставку з дня на день, Путін в сказі.

Також Знай.uа писав про те, що у Володимира Зеленського запропонували народу вибрати справедливе покарання для депутатів.