Ідея каналу NewsOne про проведення так званого телемосту з російськими пропагандистами викликала не тільки жваві суперечки і критику від президента України Володимира Зеленського, але і навіть протести.

У чому суть такого рішення і навіщо взагалі керівництву каналу виводити в ефір тих, до кого так багато питань? Розібратися в цьому спробував відомий журналіст, письменник Ігор Лесев. На його думку, вся ця історія - для тих людей, хто радий розчаровуватися.

"Хлопці, вас впустили в будинок, коли за вами гнався божевільний маніяк. Так, не нагодували і навіть на м'який диван не поклали. Просто вирішили перечекати в передпокої. І що тепер? Зеленський несправжній? А що він вам взагалі обіцяв? Мир на Донбасі? Ну так, обіцяв. Всі цього хотіли, він і пообіцяв. Але телеміст то вам точно ніхто не обіцяв. Мости, а також все "порішати", забути і пробачити один одного обіцяв навесні інший кандидат у президенти. Юрій Бойко. Він набрав 11%. І давайте прямо, 11% - це десь біля маргінеза", - нагадує він.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Лесев натякає, що NewsOne – телеканал близький до цієї політичної сили.

"А претензії до Зеленського в цьому ключі і зовсім сміховинні. По-перше, давайте завжди пам'ятати, що він нас всіх визволив від Порошенка. В-третіх, претензії до Зеленському можна формулювати тільки коли він складе в один пазл всю силову вертикаль. Зеленський – це наш перехідний період. Інша крайність маятника Фуко. У нас попереду з Росією буде багато чого, і телеміст – незначна х*рня у цьому списку. Ми сусіди і будемо жити так, як буде нам всім вигідно", - пояснив журналіст.

Лесев порівнює весь цей скандал з ситуацією, коли дітей просять помити руки перед їжею - той самий елементарний процес еволюції.

"Навіть якщо ці славні хлопці будуть говорити абсолютно логічні і правильні речі, на кшталт, "діти повинні мити руки перед їжею", - підсумував Лесев.

Нагадаємо, під офісом NewsOne у Києві розпочався протест через можливе проведення телемосту з пропагандистським російським каналом «Росія 24».

Як повідомляв Знай.uа одіозний російський ведучий Дмитро Кисельов анонсував телеміст між російським пропагандистським телеканалом Росія 24 і українським каналом Newsone, назва — проекту Треба поговорити

Також Знай.uа писав, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення може відреагувати на порушення закону українськими ліцензіатами тільки за фактом порушень.