Національне антикорупційне бюро просить Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру узгодити повідомлення про підозру колишньому голові Запорізької облдержадміністрації Костянтину Брилю. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах, передають "Українські Новини".

"На виході (підозра) Брилю", - сказав співрозмовник.

Зокрема, проект підозри надійшов на розгляд керівництва САП, йдеться тільки про одного екс-губернатора. Відтак Бриля підозрюють у декларуванні недостовірної інформації.

Нещодавно досудове розслідування встановило, що Бриль розкошував, при цьому отримуючи річний дохід у розмірі близько 10 тис. доларів. Разом з дружиною і 3 дочками кілька разів на рік подорожував за кордон, де зупинялися в дорогих розкішних готелях. Наприклад, вартість послуг однієї з авіакомпаній склала понад 41,7 тис. доларів.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Крім того, дочки Бриля вчаться в приватній школі Києва, вартість навчання в якій становить 10 тис. доларів за одну дитину на рік.

В декларації Бриля за 2016 рік відомості про надмірні витрати не вказані.

Як відомо, 11 червня заступник глави Адміністрації Президента із правових питань Руслан Рябошапка заявив про звільнення 15 голів обласних державних адміністрацій президентом Володимиром Зеленськи. Серед звільнених був і сам Костянтин Бриль.

Нагадаємо, Шустер пригадав Порошенко 5 років "по-новому".