Новим послом Європейського Союзу в Україні стане естонський представник Матті Маасікас. Він повинен змінити на цій посаді Хьюга Мінгареллі.

Згідно з повідомленням на сайті Служби зовнішніх дій ЄС, естонської дипломата Матті Маасикаса призначили головою делегації Європейського союзу в Україні. Таке рішення обумовлене плановою ротацією в 2019-му році.

Матті Маасікас з 2011-го по 2016 рік очолював представництво Естонії в ЄС, а потім повернувся на батьківщину і отримав посаду заступника міністра з європейських питань. До цього моменту Маасикас обіймав посаду генерального секретаря МЗС Естонії.

Українцям ця людина в першу чергу відомий завдяки заявам"Не бачити реформ в Україні можуть хіба що ідіоти", і "Жахливий імідж заважає Україні отримати повноцінну підтримку ЄС".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також нещодавно відбувся саміт Україна–ЄС, за підсумками якого президент Володимир Зеленський зробив ряд заяв, ознайомитися з якими можна тут.

Нагадаємо, Зеленський озвучив умови зняття економічної блокади з Донбасу

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський передбачив статус російської мови на Донбасі

Також Знай.uа писав Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.