Відомий американський історик, професор кафедри історії Річарда Левіна Єльського університету Тімоті Снайдер провів лекцію у Києві.

Тимоти Снайдер

На ній Тімоті дав Зеленському і українцям важливі поради по боротьбі з окупантами Путіна, а так само розповів, які помилки зробив Порошенко під час своєї каденції.

Про це повідомив Юрій Романенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Тимоти Снайдер абсолютно прав. Нужно забрать у России один из ключевых аргументов и развивать свой русский украинский. И тогда мы сможем купировать эту дурную тему раз и навсегда.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще
Geplaatst door Yuriy Romanenko op Dinsdag 9 juli 2019

В першу чергу, Снайдер переконаний, що якщо Європа хоче продовжити своє існування, то їй необхідно активно співпрацювати з Україною, повідомляє BBC Ukraine.

"Якщо Європа збирається продовжувати своє існування, вона буде існувати шляхом розширення і залучення нових членів, і найважливішим з них є Україна" - сказав історик.

Американець так само розповів, чим викликана зміна поколінь в Україні і які помилки допустив Порошенко:

"Я думаю, у пана Порошенка була проблема в тому, що війна у нього достатньою мірою витіснила майбутнє. Він проводив кампанію під гаслом "Армія! Мова! Віра!". А це постійні речі. Я думаю саме в цьому президент Порошенко і програв. Його визначення успіху полягав у тому, що ми знаємо, ким ми є. Це важливо, але політика - це завжди про те, що буде далі. І у пана Зеленського була перевага, тому що українці хотіли думати про майбутнє за межами того, що Росія вчинила надійде."

Порошенко, дебати
Порошенко, дебати

Під час свого виступу, Снайдер зазначив, що ідея створити український інститут російської мови - це дуже доречна думка, так як реалізація цього позбавить Путіна найголовнішого:

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Чи буде радіти президент Путін, якщо з'явиться український державний інститут російської мови і культури? Ні, не буде.
Тому що він завжди стверджує, що піклується про "руський світ" і тільки він особисто і російське держава можуть захистити його. А якщо інші держави теж подбають про мову? Українська культурна політика може полягати в тому, що українська - це державна мова, мова культури, головний мова освіти, але, одночасно, російська мова - це хороша річ і можна підтримувати її в певній мірі. Українці, білоруси і казахи просто віддали Росії монополію на російську. Це не природно, це не нормально, це варто змінити. Таке рішення буде великою проблемою для пана Путіна."

Тімоті переконаний, що це змінить ставлення до України в Європі і світі:

"На Заході ще багато людей, які думають, що все, що відбувається в Україні - це через те, що українці утискають росіян. Це нонсенс. А ось якщо інститут - кожен український президент зможе сказати: дивіться, що у нас є."

Нагадаємо, Зеленський озвучив умови зняття економічної блокади з Донбасу

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський передбачив статус російської мови на Донеччині

Також Знай.ua писав, Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.