Радник президента України Володимира Зеленського та кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" Микита Потураєв висловив підтримку рішенню Зеленського скасувати військовий парад у День незалежності, 24 серпня.

Про це він розповів в інтерв'ю каналу Ukrlife.TV, яке опубліковане на YouTube.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Потураєв зазначив, що вперше такий парад провели у 2015 році. Саме на той період, коли у Києві проходило помпезне дійство, відбулися криваві події в Іловайську. Також він додав, що військовий парад - це пережиток Радянського Союзу.

"Перший парад провели паралельно з подіями в Іловайську. Для мене це незагойна рана, особиста. Але і, крім того, я як дитина, що народилася в СРСР, прекрасно пам'ятаю ці паради. Це ж знущання у нас зараз проводити абсолютно "совковий" захід, тим більше немає для цього ніяких особливих підстав... Нам потрібні перемоги, необов'язково на фронті. Нам потрібні перемоги в зміцненні нашої армії, а не показушні паради", - упевнений він.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Окрім цього радник Володимира Зеленського додав, що вшанування української армії відбудеться. Потураєв сказав, що команда президента розробляє план заходів на День Незалежності України. Однак більш детально розповісти про це він відмовився, зазначивши лише, що це буде "те, чого чекають українські солдати від Головнокомандувача".

Зазначимо, що президент Володимир Зеленський вирішив скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти віддати українським воїнам у вигляді премій.

Нагадаємо, що Зеленському запропонували змінити ЗСУ за прикладом Ізраїлю: "Не для парадів, а для війни".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський передбачив статус російської мови на Донеччині

Також Знай.ua писав, Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.