Президент України Володимир Зеленський вирішив скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а заощаджені кошти віддати українським воякам у вигляді премій. Про це він заявив у відеозверненні у Facebook.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Володимир Зеленський на інавгурації
Володимир Зеленський на інавгурації

У зв'язку з цим українці розділилися на два табори: хтось підтримує гаранта, а хтось категорично незгодний. Вирішив висловитись на цей рахунок український юрист і блогер Михайло Шнайдер. Він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook провів паралелі між цією подією і військовими Ізраїлю.

"Я просто хочу розповісти вам про одну з найбоєздатніших і найсильніших армій у світі – армії оборони Ізраїлю. В Ізраїльській армії не витрачають часу на стройову підготовку. Замість того, щоб ходити в ногу по плацу, солдати ЦАХАЛу роблять багатокілометрові марш-кидки, постійно вправляються у стрільбі з усіх видів зброї і вивчають техніку. "Наша армія не для парадів, а для війни" – так люблять говорити ізраїльські військові. Солдат армії оборони Ізраїлю отримує автомат при вступі на службу і здає його тільки тоді, коли звільняється в запас. Навіть при поїздках додому на вихідні зброя залишається з бійцем."
Він розповідає,що кожні 5 років з офіцером підписується новий контракт. Таким чином, забезпечується постійне оновлення офіцерського корпусу, а молодь отримує додатковий стимул для продовження військової служби.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

"Мінімальна зарплата офіцера ізраїльської армії складає 1200 Доларів. У ЦАХАЛі важко знайти генерала старше 50 років, навіть начальник генштабу не може обіймати цю посаду більше 4 років. Армія оборони Ізраїлю в тому вигляді, в якому вона є зараз – прямий наслідок ситуації, в якій опинився ізраїльський народ від самого здобуття державності. Оточений з усіх боків недоброзичливими сусідами, Ізраїль просто не вижив би, якби у нього не було такої системи державної оборони." - уклав Шнайдер.

В коментарях знову думки розділилися:

"Ніхто не думає про те, що підготовка до параду - це кілька місяців щоденних виснажливих тренувань для солдатів. Можна витратити час більш раціонально", "Давайте святкувати паради, коли закінчимо війну", "Підтримую рішення президента!", "Я взагалі не розумію. Паради завжди влаштовувалися після перемоги", "Будь-який парад в країні де нечистоплотні керівники - ще один спосіб сп*здити гроші з бюджету", "Скасування параду - просто привід розхитувати країну.", "Кому парад додає патріотизму - в окопи зі старою технікою і зброєю"

Нагадаємо, Зеленський озвучив умови зняття економічної блокади з Донбасу

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський передбачив статус російської мови на Донеччині

Також Знай.ua писав, Зеленський видав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету.