У черговому випуску програми "Право на владу" мова йшла, зокрема, про анонсований телеміст між Україною та Росією на каналі NewsOne та про обурення українців, яке спровокував такий крок українського ЗМІ.

Гість студії телеведучий, волонтер, 30-ий номер у виборчому списку партії "Голос" Сергій Притула відповів на запитання ведучої програми Наталії Мосейчук, чи пішов би він на такий телеміст.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ви знаєте, я би не пішов на такий телеміст. Ми з партійцями пішли під офіс каналу NewsOne одразу наступного ранку після того, як була озвучена ця інформація, що готується телеміст. Ми приєдналися до представників громадянського суспільства для того, щоб висловити свою незгоду з подібною політикою", - сказав Притула.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

За словами Притули, партія "Голос" звернулась до ГПУ, СБУ, ДБР з вимогою перевірити, чи фінансується телеканал NewsOne з Росії а також перевірити походження коштів, за які кум Путіна придбав цей телеканал та три інших.

"Цей телеміст, який хотіли зробити між NewsOne та "Росія 24" – це не що інше, як просто плювок в лице всім українцям і державі Україна загалом. Тому що крапки над "і" вже розставлено давно: Росія – відкритий агресор, Кремль для нас – це зло. Канал "Росія 24" – це пропагандистський кагал. Про що нам спілкуватися з тими людьми, які приходять на нашу землю і нас вбивають?... Я спілкувався з генпродюсером NewsOne, який сказав, що в ефірі цього телемосту не передбачалась присутність політиків. І з того і з нашого боку мали бути артисти, діячі культури… Але ми дуже добре пам'ятаємо, як у травні 2014 року представниками російської так званої культурної спільноти у кількості майже 400 чоловік було підписано петицію на підтримку дій президента Путіна щодо анексії Криму. Тому нам і з ними теж нема про що говорити, поки вони не вибачаться, не покаяться і не заберуть свої війська. Я не думаю що ідея цього телемосту насправді належала журналістам чи редакторам каналу NewsOne. Я думаю, що ці люди не мають вибору, я думаю, що проблема у тому, хто є власником каналу. І власне це те питання, яку потрібно вирішувати новому складу Верховної Ради", - підкреслив Притула.

Він також зазначив, що слід розширити повноваження Нацради з питань ТБ - вона має на випередження реагувати на зазіхання на нацбезпеку країни.

Нагадаємо, відомий український ведучий Сергій Притула після серйозного перелому ноги та операції йде на поправку.

Як повідомляв портал Знай.ua, члени та прихильники партії "Голос" вийшли на протест проти телемосту каналу NewsOne з російськими пропагандистами

Також Знай.ua писав, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук розповів, якою бачить роботу своєї сили в переобраному парламенті.