Одним з найбільш гучних економічних скандалів, які вразили Україну останнім часом була і залишається історія з НВП "Енергія-Новояворівськ". Про це згадується у спільноті на Facebook "Міністерство Люстрації". Власниками підприємства є скандальні брати - Ярослав і Богдан Дубневичі.

"Досудовим розслідуванням було встановлено, що протягом 2013-2015 років службові особи НПВ «Енергія-Новояворівськ», зловживаючи службовим становищем, з метою неправомірної вигоди, незаконно використовували набутий у НАК «Нафтогаз України» за пільговими цінами природний газ загальним обсягом 308344, 445 кубометрів." - розповіли в спільноті.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Брати реалізовували дуже цинічну схему: закуповували газ нібито з метою виробництва теплової енергії для населення, однак за фактом використовували її для власного бізнесу. У той час ціна природного газу, який використовувався для потреб населення, була істотно нижчою за ціни, використаного у власних потребах. В результаті хитрої угоди державне підприємство НАК "Нафтогаз України" понесло збитки на суму 1 433 115 971, 57 гривень.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

В спільноті акцентують на тому, що це не єдина темна пляма в історії підприємства, адже Ярослав Дубневич дуже любить хизуватися своєю допомогою військовим, але, насправді, точно невідомі масштаби його допомоги. Але, достеменно відомо, що, коли почалися перші зіткнення на Сході України, то брати активно вели торгівлю з росіянами, про що свідчать митні декларації:

"НВП «Енергія-Новояворівськ» перераховувала в 2014 році своїм російським партнерам за придбані у них товари. У червні-жовтні 2014 року НВП «Енергія-Новояворівськ» купувало у ТОВ «Электротяжмаш - Привод» (г.. Лисьва, Пермський край) необхідну їй шафу управління збудження генератора й турбогенератор. У той же час велися торги з Калузьким турбінним заводом. У нього брати купували конденсатор паровий поверхневого тиску, блок конденсатних насосів, турбогенератор. Кошти, які були залучено в економіку країни-агресора просто вражають. Наведемо цифри по деяких проплатах: 24 857 656,16 рублів, 2 645 130,75 рублів, 1 393 457,50 рублів, 16 100 590,01 рублів тощо."

Ярослав Дубневич

Вишенькою на торті цинізму залишається те, що Калузький турбінний завод входить у дочірню структуру ЗАТ "Севергрупп" російського олігарха і друга Путіна Олексія Мордашова, якого через профіль багатьох активів називають "сталевим королем Росії". Можна з упевненістю стверджувати, що сталь Мордашова використовується в російській оборонці.

"Однією рукою Ярослав Дубневич допомагає української армії. Іншою - засилає гроші в стратегічну промисловість країни-агресора. А тепер вгадайте з одного разу: куди пішло більше грошей з українського бюджету?"

Одним з гучних економічних скандалів, який сколихнув Україну, залишається історія з НВП «Енергія-Новояворівськ»,...

Geplaatst door Міністерство Люстрації op Donderdag 4 juli 2019

Нагадаємо, нардепи Дубневичі попалися на цинічних корупційних схемах.