Італійський суд, схоже, оголосив війну українцям: засудивши українського нацгвардійця Віталія Марківа до 24 років в'язниці, на цьому не зупинився і відкрив справу проти народного депутата України Богдана Матківського.

Суд в італійському місті Павія, який 12 липня засудив Віталія Марківа, відкрив кримінальне провадження щодо його безпосереднього командира - нардепа Богдана Матківського за фактом вбивства фотокореспондента Андреа Роккеллі. Про це повідомив журналіст "Союзу блогерів України" Олександр Мединський, який перебуває на місці подій.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Матківський і Марків служили в одному батальйоні імені генерала Кульчицького.

"Спочатку суд направив запит на відкриття кримінального провадження проти народного депутата України Богдана Матківського. У 2014 він разом з депутатом Андрієм Антонищаком очолював підрозділ Нацгвардії, в якому тоді служив Марків", - розповів Мединський.

До слова, що Матківський проходив свідком у справі Марківа. Під час оголошення вироку Марківа народний депутат виглядав пригніченим.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Богдан Матківський є народним депутатом Верховної ради від "Блоку Петра Порошенко".

Нагадаємо, суд Італії визнав Віталія Марківа винним у вбивстві фотокореспондента Андреа Роккеліі під Слов'янськом у 2014 році та засудив його до 24 років в'язниці.

Як повідомляв портал Знай.ua, у липні 2017 року італійські правоохоронці затримали бійця АТО Віталія Марківа з підозрами у його причетності до вбивства журналіста Андреа Рокеллі на Донбасі.

Також Знай.ua писав, італійський депутат організував донос на українського солдата Віталія Марківа