Мапу проблем району Солом’янки створила команда штабу кандидата в депутати від партії Слуга народу Романа Грищука. Перші дані для карти активісти збирали на зустрічах кандидата з виборцями на окрузі. Найтиповіші проблеми району – відсутність води та благоустрій дворів. Але є і оригінальні запити – вертикальний басейн (так жителі називають довгобуд на місці басейну), прохання встановити баки для роздільного збору сміття.

«Ми провели понад 60 зустрічей. На кожній я пояснюю, що комунальні проблеми будинків – не повноваження народного депутата. Але ми просто не можемо залишити запити людей без відповіді. Тому команда придумала створити таку інтерактивну мапу. Ми не хочемо займатися проблемами жителів округу за тиждень до наступних виборів і засипами двори асвальтом, який зійде з першим дощем. Нова команда матиме нові підходи до роботи на окрузі», - коментує Роман.

Зазвичай робота депутата-мадоритарника зі скаргами жителів має наступну механіку. Житель више звернення в приймальню, а депутат звертається до виконавчого органу, який за це відповідає. Вважається, чим більше запитів зробить депутат – тим краще.

Карта, за словами її авторів, дозволить проблеми систематизувати і вирішувати комплексно, шукати системні рішення, розуміти, які є типові запити і що з ними робити.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Додати свої проблеми на мапу можна за лінком:

https://zesoloma.org/mapa