Український президент Володимир Зеленський звернувся до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з листом щодо скликання позачергового засідання парламенту.

Цю інформацію повідомив під час брифінгу 17 липня заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка.

Наразі є три законопроекти, які необхідно ухвалити терміново:

  1. Перший з них спрямований на те, щоб розвантажити та не допустити блокування роботи Вищого антикорупційного суду України.

"38 суддів отримають приблизно 3500 справ з перших днів роботи. Така невелика кількість суддів елементарно не впорається. Це призведе до того, що важлива в антикорупційному механізмі інституція не працюватиме. Президент України вимагає від парламенту якомога швидше зібратися на позачергове пленарне засідання та ухвалити цей закон". Руслан Рябошапка

Верховна Рада
Верховна Рада

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. Друга ініціатива стосується відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, а також запровадження цивільної конфіскації незаконно отриманих доходів.

"Цей законопроект не був ухвалений раніше, коли Президент вносив його до парламенту. Наразі у Верховної Ради є останній шанс виправитися й довести, що вона спроможна дати в руки антикорупційним органам ефективні інструменти". Руслан Рябошапка

3. Третій законопроект, який Президент пропонує розглянути, передбачає відтермінування на 90 днів можливості штрафувати тих, хто не встигне розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією.

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

Як повідомляв портал Знай.uа, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраного президента України Володимира Зеленського.