Президент України Володимир Зеленський взявся за питання так званих "євроблях". Він вирішив відстрочити дату, з якої власникам нерозмитнених автомобілів на європейських номерах будуть нараховувати штрафи. Верховна Рада має розглянути відповідний законопроект.

Про це на брифінгу в Києві заявив заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами власники таких машин неодноразово зверталися до нового президента України з вимогою переглянути чинне законодавство щодо розмитнення авто.

"Не всі в нашій країні, на жаль, досить заможні, щоб їздити на нових автомобілях. У зв'язку з цим президент звернувся до парламенту з пропозицією розглянути законопроект, який відстрочити застосування штрафних санкцій до тих людей, які не встигнуть розмитнити автомобіль на так званих єврономерах. Пропозиція поки звучить про 90 днів відстрочки застосування штрафних санкцій", - пояснив він.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Руслан Рябошапка
Руслан Рябошапка

Руслан Рябошапка зазначив, що команда президента Зеленського намагається врегулювати це питання. Після дострокових парламентських виборів, які пройдуть 21 липня, буде сформована нова Верховна Рада. За словами Рябошапка, новий уряд протягом цих 90 днів повинен запропонувати новий механізм, який врегулює проблему "євроблях".

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Я повинен сказати, що за інформацією наших колег з Мінінфраструктури та МВС сьогодні в Україну було ввезено від 600 до 800 тис. автомобілів, які досі нерозмитнені. Те, що проблема болюча - про це говорять люди. Тому президент вирішив звернутися до парламенту з вимогою ухвалити цей закон", - уклав він.

євробляхи
євробляхи

Зазначимо, що власників нерозмитнених авто з європейськими номерами мають почати штрафувати з 22 серпня. Верховна Рада восьмого скликання прийняла ряд законів щодо "євроблях", з якими були не згідні українці. У зв'язку з цим по Україні проходили масові акції протестів.

Нагадаємо, що Зеленському запропонували змінити ЗСУ за прикладом Ізраїлю: "Не для парадів, а для війни".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський встановив олігархам нові правила: "Повинні вкладати гроші".

Також Знай.ua писав, Зеленський терміново скликає Раду: три найголовніші законопроекти вирішать долю України.