Президент України Володимир Зеленський розповів про свою зустріч з олігархом Рінатом Ахметовим. Очільник держави обговорив з бізнесменом його фінансові зобов’язання перед Україною, а саме інвестиції в медицину та інфраструктуру Донбасу.

Про це Зеленський заявив у відеозверненні на YouTube-каналі під назвою Зе! Президент. Частину цього ролика Зеленський також опублікував на особистих сторінках у соціальних мережах.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Президент України Володимир Зеленський
Президент України Володимир Зеленський

"Зустрілися з Ахметовим, поставили умову, що ми скасовуємо Роттердам+ і ми його скасовували. І що на кожного олігарха буде велика потужне фінансове навантаження. Він купив 200 швидких для дитячих лікарень. І будемо презентувати йому інвестиційний документ, щоб він вкладався, хоча він про це ще не знає, щоб він вкладав великі гроші у медицину. І буде вкладати він гроші в інфраструктуру Донбасу", — розповів президент.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

На думку українського лідера, це нормальний формат роботи з олігархами. Зеленський додав, що не дозволить олігархам бути монополістами.

"Вони повинні багато грошей інвестувати в Україну, грошей, які вони різними шляхами заробили, але на яких немає криміналу. Тому що, якщо є кримінал, то будемо саджати. І будуть нові правила. Всі повинні платити податки. І вони знають, що ми їм не дамо бути монополістами. Від чогось прийдеться відмовлятися їм. Вони всі вже про це знають", — наголосив глава держави.

Зазначимо, що нині група Ріната Ахметова контролює понад 80% теплової енергогенерації, понад 80% видобутку енергетичного вугілля, Бурштинський енергоострів, через який може здійснюватись, але не здійснюється імпорт в Україну дешевшої електроенергії з Європи.

Нагадаємо, що Зеленському запропонували змінити ЗСУ за прикладом Ізраїлю: "Не для парадів, а для війни".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський встановив олігархам нові правила: "Повинні вкладати гроші".

Також Знай.ua писав, Зеленський терміново скликає Раду: три найголовніші законопроекти вирішать долю України.