Президент України Володимир Зеленський змінить керівництво Національного агентства з запобігання корупції. Нові очільники з'являться в найближчі два місяці.

Про це на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики у четвер під головуванням Володимира Зеленського заявив заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Руслан Рябошапка
Руслан Рябошапка

"Ми втратили голову НАЗК, напевно, він, враховуючи вашу жорстку риторику, вирішив не ризикувати і написав листа, що сьогодні не прийде. Я думаю, що через два місяці у нас точно буде новий глава НАЗК. На виконання вашого доручення вже розроблений необхідний законопроект, і ми просто чекаємо, коли почне працювати новий парламент", - сказав Рябошапка.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Руслан Рябошапка
Руслан Рябошапка

Варто зазначити, що у 2017 році в НАЗК виник конфлікт між головою агентства Наталією Корчак і тоді членами агентства Русланом Рябошапкой і Русланом Радецьким. Рябошапка звинуватив голову НАЗК в тому, що вона з порушенням закону про запобігання корупції та регламенту агентства одноосібно затвердила Інструкцію про порядок ведення діловодства, якій позбавила членів антикорупційного органу права підписувати будь-які листи. Згодом Рябошапка написав заяву про відставку з НАЗК.

Нагадаємо, що Зеленському запропонували змінити ЗСУ за прикладом Ізраїлю: "Не для парадів, а для війни".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський встановив олігархам нові правила: "Повинні вкладати гроші".

Також Знай.ua писав, Зеленський терміново скликає Раду: три найголовніші законопроекти вирішать долю України.