Глава держави Володимир Зеленський заявив, що до правоохоронних органів передана ще одна справа щодо розкрадань в оборонній промисловості за часів президентства Петра Порошенка.

З даною заявою він виступив під час засідання Національного ради з питань антикорупційної політики, яка відбулася у четвер, 18 липня.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Попереду непочатий край роботи, бо корупція у нас процвітає у величезних масштабах. Ви чули про гучну історію у державному концерні "Укроборонпром". На днях ми передали до правоохоронних органів ще одну корупційну схему у сфері оборонної промисловості. Як з’ясувалося, протягом 5 років діяльності попередньої влади спецекспортери лише за декількома сумнівними контрактами перерахували майже 30 мільйонів доларів США на рахунки офшорних компаній за нібито надані послуги", — сказав президент.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Окрім того, глава держави підкреслив, що це все є народні гроші.Раніше президент Володимир Зеленський змінив склад наглядової ради "Укроборонпрому", призначивши до неї 12 червня Айвараса Абромавичуса, а 9 липня – Давида Арахамію та Андрія Загороднюка. Ще до складу ради входить Ентоні Тетер. Ще одна посада, яка належить до квоти Кабінету міністрів, наразі є вакантною.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Варто додати, що Генеральна прокуратура України на чолі з її очільником Юрієм Луценком закрила кримінальну справу проти колишнього президента Петра Порошенка за "спробу захоплення влади" під час кризи в Керченській протоці.

Нагадаємо, що Зеленському запропонували змінити ЗСУ за прикладом Ізраїлю: "Не для парадів, а для війни".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський встановив олігархам нові правила: "Повинні вкладати гроші".

Також Знай.ua писав, Зеленський терміново скликає Раду: три найголовніші законопроекти вирішать долю України.