Представник України в політичній підгрупі ТКГ в Мінську Роман Безсмертний повідомив подробиці безстрокового перемир'я на Донбасі 21 липня. Про це він розповів на брифінгу 18 липня в Офісі президента.

"Вперше в документі зазначено, що забороняється будь-яке ведення вогню. Наступне, передбачена відповідальність осіб за відкриття вогню. А також передбачена публічна заява сторін про припинення вогню. Тобто сторони публічно беруть на себе зобов'язання не вести вогонь протягом невизначеного періоду", - пояснив умови перемир'я Безсмертний.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Також він додав, що українська сторона сподівається, що термін припинення вогню буде "максимальним або назавжди", щоб можна було виконати необхідні будівельні роботи, зокрема по ремонту моста на КПВВ Станиця Луганська.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Безсмертного, сторони домовилися розпочати роботи по організації розведення військ на інших ділянках, про які було домовлено ще в 2016 році. Це стосується населених пунктів Золоте і Петровське. При цьому було прийнято рішення припинити подальше мінування територій навколо них.

Нагадаємо, ТКГ у Мінську погодила безстрокове перемир'я на Донбасі, яке має набути чинності 21 липня.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський зміг витягнути 15 моряків з пазурів Путіна.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський подзвонив канцлеру Німеччини Ангелі Меркель.