До позачергових парламентських виборів залишилося три дні. Оприлюднені свіжі рейтинги політичних сил. За оцінками соціологів, до Верховної Ради проходять п'ять партій, решта не долають 5-відсотковий бар'єр, пише Стіна.

Незмінним лідером парламентських перегонів залишається партія Володимира Зеленського "Слуга народу". Її рейтинг зростає день у день. При цьому рейтинг партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" різко обвалився.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Такі результати всеукраїнського дослідження оприлюднив Український соціологічний портал.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Так, відповідаючи на питання, "Як би ви проголосували на виборах до Верховної ради?" - 51,4% респондентів відповіли на користь "Слуги народу" чинного президента Володимира Зеленського.

З'їзд партії "Слуга народу"
З'їзд партії "Слуга народу"

Друге місце в рейтингу - 11,5% отримала партія Вадима Рабиновича, Віктора Медведчука і Юрія Бойка "Опозиційна платформа – За життя". І сенсацією тижня стала партія Святослава Вакарчука «Голос» - за неї готові проголосувати 9,1% виборців. Четверте місце в рейтингу українці віддали політсили Юлії Тимошенко "Батьківщина" - 7,8%. За даними дослідження проходить у Раду і партія Анатолія Гриценка "Громадянська позиція" - вона набирає 6%.

партія Вакарчука "Голос"
партія Вакарчука "Голос"

Щодо "Європейської солідарності" Петра Порошенка, то її рейтинг досяг історичного мінімуму – 4,9%. Таким чином вона не проходить у парламент. Як і ряд інших партій, що не подолали прохідний мінімум в 5%.
Нагадаємо, парламентські вибори 2019: список партій і останні рейтинги.

Як повідомляв портал Знай.иа, Кличко нарвався на гучну критику від депутатів.

Також портал Знай.ua писав Зеленський за кермом Tesla терміново звернувся до українців.