Президент України Володимир Зеленський натякнув на те, що його зустріч з главою Росії Володимиром Путіним відбудеться. За його словами, це станеться "через одну зустріч" в Нормандському форматі.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому раніше Зеленський відкидав можливість зустрічі і називав це явно нездійсненними умовами, але раптом погодився на зустріч у рамках "четвірки". Однак після телефонної розмови офіційної заяви щодо можливої зустрічі не надходило.

Саміт 2016

У Москві глава МЗС Росії Сергій Лавров озвучив умови, за яких може відбутися саміт в "Нормандському форматі". Він заявив, що планувати новий можна буде лише після того, як будуть виконані всі рішення саміту 2016 року.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Остання зустріч між керівниками України та Росії відбулася в 2016 році в Німеччині. Вона тривала майже п'ять годин.

Тоді було вирішено створити "дорожню карту" для виконання Мінських домовленостей. І в цілому змогли домовитися з двох пунктів.

Першим став той, що процес розведення військ продовжиться на лінії фронту. Петро Порошенко заявив, що українська сторона буде наполягати, щоб у число звільнених від військ пунктів увійшло Дебальцеве. При цьому в Кремлі зазначили, що питання повернення Дебальцевого залишився за дужками як неузгоджений.

Другий домовленістю стало те, що політичні питання вирішено винести на дорожню карту: там і вибори на Донбасі, і особливий статус.

За цей час крім розведення військ у Станиці Луганській ніякі умови виконані не були. Про дорожній карті і зовсім забули. Так, на думку Кремля, Зеленському перед зустріччю з Путіним потрібно буде написати і узгодити в Мінську дорожню карту, а також розпочати підготовку до виборів на окупованій частині Донбасу.

Нагадаємо, помста Зеленського за російські паспорти змусила тремтіти Путіна.

Як повідомляв Знай. ua, про що друг України Макрон говорив з агресором Путіним.

Також Знай. ua писав, що Росія погрожує Данії з-за Північного потоку.