Головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді, залишили під вартою ще на 2 місяці.

19 липня Подільський суд Києва продовжив арешт керівнику Кирилу Вишинському до 19 вересня. У ході засідання суду Вишинський попросив звільнити його під особисте зобов'язання. Про це пише "Громадське".

Прокурори просили продовжити арешт, аргументуючи тим, що є ризик втечі Вишинського. Зокрема, сторона обвинувачення в суді нагадала, що Вишинський має російське громадянство, він відмовився від українського і до всього був штатним працівником російського пропагандистського ЗМІ.

Зі свого боку захист Вишинського настоював на тому, що він не збирається тікати з країни, адже має київську прописку і сам "зацікавлений у встановленні істини".

Щодо самого підсудного, який вінвідмовився від пропозиції бути обміненим на українських моряків, полонених Росією, то він заявив, що позиція прокурорів необґрунтована, а його повинні не обміняти, а звільнити, оскільки він ні в чому не винен.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зазначити, що рішення ув'язненого Вишинського значно послаблює позиції української сторони у переговорах щодо обміну полоненими.

На питання журналістів, чи має він намір продовжити журналістську діяльність у разі звільнення, він відповів ствердно, сказав, що хотів би продовжити.

"Звісно, я хочу продовжити роботу в професії, якою я займався", - заявив Вишинський.

Варто зауважити, що за даними слідства Вишинський щомісяця отримував 53 тисячі євро для проведення підривної інформаційної діяльності в Україні. Гроші з Росії перераховували не напряму Вишинському, а спочатку до Сербії, а звідти вже потім до України.

Нагадаємо, Вишинський відмовився від пропозиції України щодо обміну на моряків і заявив, що буде домагатися визнання своєї невинності.

Як повідомляв портал Знай.ua, , головний редактор "Еха Москви" Венедиктов передав Зеленському лист від матері журналіста Вишинського.

Також Знай.ua писав, Зеленський зробив синсаційну заяву щодо Вишенського і Сенцова.
Президент заявив, що Україна готова повернути Росії арештованого Кирила Вишинського за умови звільнення Росією незаконно ув'язненого режисера Олега Сенцова.