В Україні розпочався день тиші перед парламентськими виборами. Це означає, що будь-яка політична агітація на вулицях країни заборонена. Проте реклама, яка за стилем нагадує агітацію партій "Європейська Солідарність", "Слуга народу", "Батьківщина", "Опозиційний блок" та інших, таки залишилася. Про це передає 24 канал.

Зазначимо, що на білбордах та сітілайтах справді немає облич чи прізвищ кандидатів чи назв їхніх політсил, проте за слоганами можна зрозуміти, про яку партію мовиться. Формально така реклама не є порушенням виборчого законодавства, але очевидно є прихованою агітацією.

За спостереженням журналістів такої реклами у Києві в порівнянні з президентськими виборами стало менше, проте вона все ж є.

Наприклад, на вулицях міста можна побачити рекламу з гаслом "За НАТО і ЄС". Ця фраза є передвиборчим слоганом партії "Європейська Солідарність", а сам плакат близький до стилю агітації політсили.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім цього, у декількох містах країни, зокрема у Львові, розміщена реклама "Зробимо їх разом ще раз 21 липня", яка нагадує агітацію партії "Слуга народу".

У Кропивницькому ж присутні, зокрема, білборди з гаслом "Обираємо досвідчену прем'єрку". Вони виконані в кольорах партії "Батьківщина", яку очолює Юлія Тимошенко.

На вулицях Одеси залишилися рекламні площі з гаслом "Довіряйте ділам". За дивним збігом обставин саме так називається партія, співголовою якого є мер міста Геннадій Труханов. Партія "Довіряй ділам" входить до об'єднання політсил, які йдуть на вибори від "Опозиційного блоку".

Нагадаємо, у "Слуги народу" допускають варіант коаліції з партією Святослава Вакарчука "Голос" і ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розкрили цікаві деталі про те, з ким доведеться об'єднуватися "Слузі народу" Зеленського

Також Знай.ua писав про те, хто має найбільше шансів виграти на мажоритарних округах