До 5 серпня 2019 року включно Центральная виборча комісія (ЦВК) має встановити результати виборів у Верховну Раду. Статися це повинно не пізніше ніж на 15 день з дня голосування.

Цю інформацію оприлюднили в календарному плані позачергових парламентських виборів, опублікованому на сайті ЦВК. Йдеться про підрахунку голосів на виборах депутатів як у загальнодержавному, так і в одномандатних виборчих округах.

Попередні результати ЦВК за результатами обробки перших протоколів з'являться увечері 21 липня.

Нагадаємо, на позачергових виборах у Раду встановлено 5% прохідний бар'єр і змішану систему:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще
  • 225 депутатів обираються в загальнодержавному багатомандатному окрузі за виборчими списками від політичних партій;

  • 199 депутатів — за мажоритарною системою в одномандатних округах;

  • ще 26 округів розташовані на підконтрольних територіях (Криму, Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей), тому там голосування не проводиться.

Выборы
Выборы

Нагадаємо, в "Слуги народу" допускають варіант коаліції з партією Святослава Вакарчука "Голос" і ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти розкрили цікаві деталі про те, з ким доведеться об'єднуватися "Слузі народу" Зеленського

Також Знай.uа писав про те, хто має більше шансів виграти нп мажоритарних округах