У неділю, 21 липня, в України проходять позачергові парламентські вибори. Голосування триватиме до 20:00. Однак вже зараз зафіксовано кілька сотень повідомлень про порушення на виборчих дільницях. Після цього у Києві членам комісії на дільницях 800615, 800594, 800889 (221 округ, Печерський район) почали приходити однакові смс-повідомлення з текстом про кримінальну відповідальність за фальсифікацію виборів.

Про це повідомили спостерігачі громадської організації "Опора".

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У тексті повідомлень йдеться: "Фальсифікація виборів карається обмеженням волі на строк до 3 років!".

Члени комісій були стурбовані тим, що у когось є їх номери телефонів та інформація про їх членство в ДВК. Сам текст повідомлення є просто інформуванням, але може мати ознаки прихованого тиску на суб'єктів виборчого процесу.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Зазначимо, що явка виборців на позачергових виборах до Верховної Ради, за даними Центральної виборчої комісії, станом на 12:00 неділі, 21 липня, склала 15,27%. Відзначимо, виборчі дільниці на виборах в Раду 2019 відкрилися 21 квітня о 08:00, проголосувати можна буде до 20:00. Станом на 13 годину до поліції надійшло 838 заяв та повідомлень. За 10 заявами внесено відомості до ЄРДР.

Нагадаємо, лідерка Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко проголосувала на виборах до Верховної Ради. Її дільниця розташована на окрузі 220

Як повідомляв портал Знай.ua, до початку голосування на позачергових виборах до Верховної ради на окрузі №76 у Запоріжжі стався скандал. Там отримали 558 бюлетенів з помилкою.

Також Знай.ua писав, що лідер партії Слуга народу Дмитро Разумков не виключив, що він може зайняти пост спікера Верховної Ради.