В Україні у неділю, 21 липня, проходить голосування на позачергових парламентських виборах. Спікер Верховної Ради восьмого скликання Андрій Парубій зробив свій вибір. Під час голосування він заявив, що перше засідання нової Ради відбудеться в кінці серпня – початку вересня.

Про це Парубій сказав в коментарі "Укрінформ".

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Я, як голова Верховної Ради України, повинен скликати першу робочу групу. Я її невідкладно скличу. Після того, як будуть опубліковані дані по виборах і за пропорційною системою, і за мажоритарною системою, повинні бути створені три робочі групи — з формування комітетів, щодо розсадження в залі та із забезпечення депутатів" – заявив політик.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Парубій також зазначив, що сподівається на те, що зможе взяти участь у формуванні комітетів. За його словами апарат ВРУ готовий до активної та ефективної роботи.

Додамо, що о 11:00 Андрій Парубій прибув на виборчу дільницю. Він поділився з журналістами, що приїхав у вкрай позитивному настрої. Але невдовзі з'ясувалося, що спікер Верховної Ради забув найважливіше - паспорт. Судячи з усього, хтось привіз йому документи за декілька хвилин і він все ж таки проголосував.

Нагадаємо, що Разумков пригледів собі нову посаду в Раді: лідер "Слуги народу" спантеличив українців заявою.

Як повідомляв портал Знай.ua, до початку голосування на позачергових виборах до Верховної ради на окрузі №76 у Запоріжжі стався скандал. Там отримали 558 бюлетенів з помилкою.

Також Знай.ua писав, що лідер партії Слуга народу Дмитро Разумков не виключив, що він може зайняти пост спікера Верховної Ради.