Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов зробив гучну заяву після дострокових парламентських виборів в Україні. За його словами 20% українців можна вважати "рабами та зрадниками", тому що вони проголосували за проросійські, на думку Турчинова, партії.

Відповідний допис він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook, повідомляють Акценти.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Найбільш негативну реакцію у колишнього секретаря РНБО викликав результат партії "Опозиційна платформа - За життя", яка за попередніми підрахунками Центральної виборчої комісії набрала близько 13% голосів українців.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Що вражає - це результат ОПЗЖ та ще кількох проросійських проектів, які не подолали прохідний бар’єр. Близько 20% українців віддали свої голоси за ці політичні сили, які мають різні назви, але уособлюють реванш і повернення до Росії", - йдеться в дописі Турчинова.

Він порівняв українців, які голосували за проросійські, на його думку, партії з рабами. Екссекретар РНБО впевнений, що це не можна назвати ніяк інакше, ніж як реванш проросійськи сил в Україні.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

"Це перші вибори коли проросійські антиукраїнські сили отримали таку велику кількість голосів після лютого 2014 року. На превеликий жаль, це є свідченням того, що значна частина наших співгромадян готова обміняти свободу та відповідальність на сите і затишне рабство. Їх не навчила історія нашої країни та всього людства, що ситого і затишного рабства не буває. Раби завжди нужденні, биті та приречені на знищення", - додав Олександр Турчинов.

Нагадаємо, що новим спікером Верховної Ради може стати лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав, що харків'яни склали список найбільш одіозних кандидатів у народні депутати.