Українці на Донбасі щодня страждають через попередню владу, яка закрила багато переходів на лінії розмежування з тимчасового окупованими територіями. Деякі навіть помирають від палючого сонця та довгих черг на пунктах пропуску.

Про це заявив позафракційний народний депутат Сергій Шахов в ефірі великого політичного ток-шоу "Український формат" на телеканалі NEWSONE.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Шахов розповів, що просив президента України Володимира Зеленського приїхати на один із пунктів пропуску. Однак він приїхав туди у неділю, коли пункт не працював.

Сергій Шахов
Сергій Шахов

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Я просив через команду Зеленського, щоб президент приїхав на перехід Станично-луганського району і побачив, як там помирають люди. І він приїхав, але в неділю, коли перехід не працює. Йому поставили п'ять осіб, відкрили 20 віконець, вичистили туалети й показали красу. Так нехай ще раз приїде в понеділок, вівторок або середу, щоб побачити, як на пекучому сонці реально падають в непритомність люди й потім помирають у лікарнях", - висловився Шахов.

Він також розповів, як страждають місцеві мешканці на лінії розмежування через закриття багатьох переходів. Він розповів, що з одного з селищ тимчасово окупованого Донбасу потрібно добиратися близько 70 км, аби дістатися до найближчої лікарні. Через це люди часто просто не встигають доїхати.

"Є таке селище Благовіщенка, 6 метрів до Росії, де є нормальна лікарня. А їм треба їхати 70 км страшним убитим дорогах в місто Щастя. І багато вмирають по шляху, жінки народжують у "швидких" або в полях, не можуть перейти на кладовище до рідних. В Чертково-Крейдяному є 40-метровий міст, бабуся не перенесе там контрабанду. Там фури вночі йдуть з контрабандою, люди це бачать, а вдень міст для людей закритий", - поділився нардеп.

Шахов закликав Зеленського відкрити переходи з ОРДЛО, щоб спростити життя українцям на Донбасі. Зазначимо, що Сергій Шахов переміг на виборчому окрузі № 114, що на Луганщині. Шахов здобув 43,02% підтримки — свої голоси за нього віддали 20538 людей.

Нагадаємо, хлібне перемир'я на Донбасі: командування ООС зробило термінову заяву.

Як повідомляв Знай.uа, здичавілі бойовики на Донбасі підривають будинки українців під шалений регіт: цинічне відео просочилося у мережу.

Знай.uа писав, Гвоздик заговорив про Донбас й довів українців до сказу: "Чому ми з росіянами стали ворогами?"