Мер Києва Віталій Кличко повідомляє, що команда президента Володимира Зеленського намагалася підпорядкувати його своїм людям – Андрію Ваврышу або Олександра Ткаченка.

Пряма мова: "У мене відбулася зустріч з керівником Офісу президента, мені потім надійшов дзвінок – і пан Богдан заявив, що я повинен коригувати свої дії стосовно процесів в місті з двома персоналіями – я можу вибирати, з тим чи іншим. Були озвучені імена Ваврыши Ткаченко. Цей дзвінок був десь два чи три тижні тому".

Деталі: У відповідь Кличко поцікавився у Богдана, які офіційні посади цих людей, щоб приймати участь в консультаціях.

"Після цього я також отримав дзвінок від пана Ваврыша, ми зустрілися. Ми обговорювали можливість переїзду Офісу президента з Банкової "Український дім" на Європейській площі", – заявив столичний мер

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кличко нагадав, що "Український дім" не є власністю міської громади, а має підпорядкування Державному управлінню справами президента.

"Всі дії, які потрібно зробити для переїзду – якщо треба буде допомогти, мерія зробить все, щоб це сталося якомога швидше, Я це озвучив – більше я не зустрічався з цього питання", – сказав він.

На запитання щодо чуток про можливе висунення гендиректора "1+1 Media" Олександра Ткаченка у мери Кличко відповів: "Він особисто мені цього не заявляв".

На закиди Ткаченко в тому, що за каденції Кличко Вадим Столар мав важливу роль у муніципалітеті, що призвело до реалізації корупційних будівельних схем, мер відповів:

"Постійно йдуть маніпуляції. Жодна людина не впливає на мене для прийняття рішень – тільки воля киян. Я працюю виключно в законодавчому полі.

Столар не є чиновником Київської міської адміністрації, він не є депутатом Київради – таким чином, він не може впливати на рішення в Києві.

Вся інформація про те, що Кличко не керує містом, – це чиста маніпуляція. Приймаються рішення виключно в моєму кабінеті, і я персонально несу за них відповідальність".

Нагадаємо, лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков повідомив, що в планах у партії є відкриття ринку землі, запровадження страхової медицини, створення накопичувальної пенсійної системи і розвиток конкурентного освіти.


Як повідомляв раніше Знай.uа, За фактом можливого захоплення влади колишнім президентом України Петром Порошенком при призначенні суддів Верховного Суду Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Службу безпеки України відкрити кримінальну виробництво.


Також Знай.uа писав про те, що Спеціальний загін Служби безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA.