Юрист Андрій Портнов відповів на звинувачення адвоката колишнього президента Петра Порошенка щодо того, що ДБР поширює недостовірну інформацію про нього. За словами юриста, статус Порошенка як фігуранта ще не визначений, і тому не можна говорити, що кримінальні справи розслідуються проти ексгаранта.

Відповідний допис Портнов опублікував у своєму Телеграм-каналі.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зокрема, юрист написав, що експрезидент сам винен у тому, що його не знайомлять з матеріалами справи, оскільки він сам ввів таку практику в Україні.

Андрій Портнов
Андрій Портнов

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Візьмемо для прикладу мій випадок. 5-й і Прямий канали, які належать Порошенку, досі кажуть, що відносно Портнова розслідується справа про вбивства на Майдані, хоча щодо мене воно ніколи не розслідувалася, я не був у ній або якійсь схожій справі підозрюваним або обвинуваченим і ніколи за це не розшукувався в Україні або за кордоном. Але публічно про те, що справа про Майдан розслідується проти мене говорили всі призначені Порошенком генеральні прокурори, одіозний функціонер ГПУ Горбатюк та підконтрольні їм бродячі бандформування активістів і грантоїдів", - написав юрист.

Він також зазначив, що його випадок - не поодинокий. За часів президентства Порошенка так діяли щодо тисяч людей.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Тому, раджу закрити свою злодійську шпаківню - 11 справ ДБР розслідує саме проти Вас, Петро Олексійович. Ви - головний фігурант справ про мародерство і відмиванні злочинних доходів. Ви - ключовий клієнт правоохоронної та судової системи в справах про розкрадання з бюджету, несплату податків, узурпації влади і державній зраді. І знайомити зі справами вас теж не треба. Мене ж не знайомили, і вас не треба. У в'язниці дізнаєтеся всі обставини своєї справи. КПК тепер так виглядає, Ви в нього 60 разів вносили поправки. Там написано, що не треба Вас на цій стадії знайомити", - резюмував юрист.

Нагадаємо, що вибори до Ради: майбутнє Порошенка показали одним відео, спрацював закон бумеранга.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав про замах на Порошенка: у мережі з'явилося відео атаки на екс-президента під крики "Ганьба".