В останні кілька десятків років в Україні можна спостерігати страшні тенденції, які змушують задуматися про майбутнє країни. Очевидно, що народжуваність значно знизилася, в той час, як рівень смертності зріс у рази. Однак, загрозою є ще й те, що багато українців дивут за межею бідності, тому і не вирішують заводити дітей, так як їм просто не на що ростити.

матері та діти
матері та діти

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Про цю пролеме вирішив заговорити народний депутат і ініціатор мовного закону Євген Рибчинський. Він упевнений, що якщо нічого не змінювати в країні вже зараз, то в найближчому майбутньому від неї не залишиться і сліду:

"За роки незалежності України дитяче населення зменшилося майже вдвічі і сьогодні становить 7600000 осіб.
Україна займає 186 місце в світі за показником народжуваності.
Майже 106 тис. Дітей, або 1,5% всього дитячого населення країни, живуть і виховуються в інтернатах. Лише 8% із них є сиротами, решта 92% мають живих батьків."

діти, канікули
діти, канікули

Також, Рибчинський наводить і іншу жахливу статистику.

Кожні три дні 250 дітей потрапляють в інтернати переважно через бідність і неможливість батьків надавати дитині необхідні послуги. Не менше 600 тис. дітей проживають у неблагополучних сім'ях, і вони, по суті, "стоять у черзі" на потрапляння в інтернати.

У 2014 році в Україні за межею бідності жило 15% населення, в 2019 - вже 25%.

"Нація вимирає. Якщо чергова влада не зупинить цю тенденцію, вже за століття Україна піде в небуття." - з таким закликом Євген, очевидно, звернувся до Зеленському і новій Верховній Раді.

В коментарях стали відзначатися українці:

"Низький рівень життя, рабів народжувати не хочеться", "З аліментами розібралися, а тепер пора з тими, хто народжував заради дитячої допомоги. Нехай компенсують державі перебування дітей в інтернатах.", "Думати треба,коли приймаєте закони. Відразу ясно було, що маргінали дітей кинуть, коли гроші платити перестануть. Рівень життя підніміть, тоді і з'являться діти"

Нагадаємо, у Зеленського придумали, що робити з державними банками.

Як повідомляв портал Знай.uа, дивна поведінка Порошенка перед втечею не на жарт налякала українців.

Також портал Знай.ua писав, у Зеленського зробили Супрун останнє попередження.