Партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" одержала 254 мандатів у Верховній раді 9-го скликання. Вона зможе сформувати більшість у новому парламенті й не матиме потреби у формуванні коаліції з іншими партіями. "Слуга народу" перш за все ініціюватиме закони про імпічмент президента, скасування депутатської недоторканності й відповідальності за незаконне збагачення

Про це заявила прес-секретар партії Тетяна Циба, повідомляє РБК-Україна.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Також вже сьогодні розробляється проект закону про парламентську опозицію", – уточнила вона.

з'їзд партії "Слуга народу"
з'їзд партії "Слуга народу"

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Президент України Володимир Зеленський також неоднократно висловлювався щодо того, що планує ініціювати на розгляд Ради закон про зняття депутатської недоторканості. Також він заявляв, що буде прийнятий окремий закон про імпічмент.

"Буде закон про імпічмент, один з перших законів. Я впевнений, що це наше рішення, всієї партії, кожного з нас. Ми обіцяли, у порядку денному нової Верховної ради ви обов'язково побачите цей закон, закон про імпічмент президента, не програма, а закон про імпічмент президента", – сказав президент, виступаючи в прес-центрі штабу "Слуги народу" 21 липня.

Зазначимо, що у вересні минулого року народні депутати вирішили, що скасовувати недоторканність вони будуть на базі президентського проекту і затвердили план подальшої роботи над ним. Але з того часу це питання так і не потрапило у зал.

Нагадаємо, що Зеленського поставили у глухий кут провокаційним подарунком, його реакцію треба бачити: "Де ви це взяли? Це жах".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Зеленський шокував Україну заявою, не очікував ніхто: "Сиджу і думаю, коли ми переїдемо".

Також Знай.uа" писав, Зеленський підписав важливий указ про доступ до держпослуг: як працюватиме "цифровий скачок".