Стало відомо, що новий законопроект, що дозволяє Вищому антикорупційного суду України (ВАКС) розглядати тільки справи про топ-корупції, необхідно прийняти до початку його роботи. Про це заявила обрана народним депутатом від політичної партії "Слуга народу" Анастасія Красносільска.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Про законопроект про підсудність антикорупційного суду. Насправді дуже важливо спробувати прийняти цей законопроект до моменту запуску суду - до 5 вересня", - повідомила Красносільска.

З її слів випливає, що це необхідно, щоб не захаращувати ВАКС справами, не пов'язаними з топ-корупцією.

"Зараз ситуація така, що, за підрахунком судової адміністрації, Антикорупційний очікує 3 тис. 500 або 3 тис. 700 справ. Для 38 суддів це багато. Більш того, з цих 3,5 тисяч справ лише 200 справ (близько 5%) стосуються топ-корупції", - підкреслила вона.

Варто відзначити, що з такою великою кількістю справ суддям буде досить важко досягти результатів, "суд фізично не впорається", і його робота буде заблокована.

Також Анастасія нагадала, що ідея президентського законопроекту полягає в тому, щоб сфокусувати його діяльність на справах з топ-корупції. За її словами, якщо не будуть внесені зміни в закон і підсудність ВАКС не буде змінена, то відмовитися від отриманих справ суд не зможе.

Нагадаємо, що Петро Порошенко зізнався і вирішив покаятися у скоєному.

Як повідомляв портал Знай.ua, новий указ Зеленського знищить головну проблему України.

Також портал Знай.ua писав, що нова Антикорупційна стратегія "Слуги народу" буде спрямована на переказ послуг в онлайн і охоплення напрямків з ризиком корупції.