Генерал-лейтенант Олександр Сірський, який займав пост командувача операцією Об'єднаних сил, отримав значне підвищення, ставши командувачем Сухопутних військ.

Про це написав у Facebook військовий експерт Юрій Бутусов.

"Кадрові перестановки не є чимось революційним. Всі ці призначення зроблені за поданням начальника Генерального штабу Руслана Хомчака. Якщо давати оцінки значущості - Сірський отримав серйозне підвищення. Посаду командувача СВ - одна з ключових. Також крок вперед у кар'єрі зроблений і для Кравченко", - пише Бутусов.

Юрій Бутусов

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Він нагадав, що 5 серпня указом Президента командувачем Сухопутних військ призначений генерал-лейтенант Олександр Сірський, який займав пост командувача операцією Об'єднаних сил. На посаду командувача операцією Об'єднаних сил призначений генерал-лейтенант Володимир Кравченко - обіймав посаду командувача оперативного командування "Північ".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Бутусов також написав, що генерал-полковник Сергій Попко звільнений з посади командувача Сухопутних військ. Йому запропоновано посаду начальника Головної інспекції Міністерства оборони, але це питання буде розглянуто і рішення буде прийнято вже новим міністром.

За словами Бутусова, Володимир Кравченко - менш медійна особистість, в якихось відомих скандалах не замішаний, був на керівних посадах в секторах А, С, оперативно-тактичної угруповання "Маріуполь", користується повагою ряду відомих ветеранів.

За оцінкою Бутусова, ці призначення спрямовані на поліпшення керованості ВСУ в тому руслі, як це бачить Хомчак.

Зеленський і Хомчак

Командування СВ за останній час було піддано жорсткій критиці, і звільнення Попко - результат оцінки стану сухопутних військ Збройних сил України.

Начальник Генштабу поставив завдання змінити якість бойової підготовки, уникати заздалегідь спланованою і обумовленої показухи - а саме це мало місце на "Широкому лані".

В той же час те, яким чином організував бойову підготовку генерал-лейтенант Сірський в зоні ООС, отримало високу оцінку, тому просування Сирского виглядає закономірним кроком.

Кредит довіри надано і Кравченко.

"Хвалити авансом нікого не варто, будемо чекати результати, будемо намагатися їх висвітлити. Судячи з усього, ці кадрові зміни - далеко не останні", - зазначив Бутусов.

Нагадаємо, Зеленський планує скандальне звільнення: у вересні президент збирається зняти з посади Якова Смолія з посади голови НБУ.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський звільнив главу ООС Олександра Сірського

Також Знай.ua писав, Зеленський підписав указ про звільнення начальника Служби безпеки України по Запорізькій області Олександра Хілька.