Стало відомо, що глава української держави Володимир Зеленський закликав лідерів країн-учасниць нормандського формату зібратися для того, щоб відновити переговори щодо ситуації на Донбасі. Про це повідомляє президент в соцмережі Facebook.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зеленський підкреслив, що у вівторок, 6 серпня, біля Павлополя загинули 4 українських військових в результаті обстрілу.

"Четверо українських військових загинуло близько Павлополя від обстрілів з ручного протитанкового гранатомета. Хлібне перемир'я тривало 17 днів. Сьогоднішній інцидент спрямований на підрив не тільки цього перемир'я, але і переговорного процесу в цілому", - сказав Зеленський.

Також він заявляє, що Україна хоче миру і це незмінне прагнення.

"Україна щиро прагне до миру. І наше прагнення незмінне. Сьогодні весь світ побачив, хто саме миру не хоче", - зазначив президент.

У зв'язку з обстрілами Зеленський закликав лідерів країн-учасниць нормандського формату зібратися для відновлення переговорів.

"Саме тому я закликаю лідерів країн нормандського переговорного формату - Еммануеля Макрона, Ангелу Меркель і Володимира Путіна - як можна швидше зібратися для відновлення переговорів", - заявив український лідер.

До того ж, Володимир Зеленський зазначив, що Україна не залишить без відповіді атаки на українських військових.

"Мої щирі співчуття сім'ям загиблих героїв. Ми не припинимо працювати над закінченням бойових дій і не залишимо без відповіді жодної атаки на наших військових. Україна обов'язково буде єдиною і мирною", - заявив він.

Нагадаємо, що в Україні оголосили війну контрабанді.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського хочуть змінити формат роботи ЗМІ.

Також портал Знай.ua писав, що у Зеленського розповіли про спецпошлинах проти Росії.