Велика кількість справ, які були відкриті ще до 2014 року, швидше за все втрачені. Це може стосуватися, зокрема, справ Майдану.

Про це заявив Заступник голови ОПУ Руслан Рябошапка в інтерв'ю програми "Голобородько" на 24 каналі.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Рябошапка зазначив, що справи до 2014 року будуть найболючішою темою майбутнього генерального прокура. Йдеться про ревізію всіх старих справ, серед яких багато дуже важливих, як наприклад, справа Георгія Гонгадзе.

"Я чесно кажучи, думаю, що нам варто бути чесними з суспільством і сказати, що велика частина цих справ швидше за все втрачена. І це, мабудь, буде однією із найбільш болючих тем для ногвого генерального прокурора – ревізувати всі ці старі справи, а багато з них дуже важливі, які тягнутися, наприклад, з 2001 року, як справа Георгія Гонгадзе. На скільки реально дати відповідь у цій кримінальній справі та в багатьох інших?
Мабуть іноді краще бути чесними і сказати правду, що, на жаль, тут результату ми не зможемо дати або не можемо дати той результат, якого очікує суспільство, ніж продовжувати брехати і змушувати суспільство вірити в якісь сподівання", - сказав Рябошапка.

Він також відповів на запитання про справи Майдану – чи на них чекає та сама історія.

"Важко сказати мені. Це треба бути генпрокурором, щоб зрозуміти, що в справі є і чого там немає, і які взагалі перспективи", - зазначив політик.

Популярні новини зараз
Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію Головне за 29 вересня: monobank блокує рахунки, за куб заплатимо 104 гривні, а проїзд подорожчає на 50% Скасування ВЛК та документи онлайн: в Україні хочуть кардинально змінити правила військового обліку
Показати ще

Нагадаємо, Руслан Рябошапка зробив важливу заяву щодо існуванні в Україні військової прокуратури та військової юстиції загалом. Він переконаний, що прокуратуру слід переорієнтувати на зовсім інші завдання.

Як повідомляв портал Знай.ua, Руслан Рябошапка може зайняти крісло генпрокурора

Також Знай.ua писав, Рябошапка прокоментував ймовірне призначення на посаду генпрокурора