Андрій Герус, офіційний представник президента в Кабінеті міністрів України, надав журналістам інформацію, коли ж відбудеться перше засідання нового парламенту і які плани парламент готує вже перші дні своєї роботи.

До відома, Андрій Герус повідомив, що перше засідання нового парламенту Верховної Ради пройде вже 3 вересня. І вже відразу, незважаючи на урочистість цієї події, депутати мають намір приступити до роботи. Так планується, що вже в цей день будуть названі імена визначених міністрів. Хто саме вже в цей день стане володарем заповітного «портфеля», член президентської команди не говорить, як і не повідомляє, які міністерства знайдуть нових голів у перший же день роботи парламенту.

Андрій Герус з президентом

Проте ще раніше він подавав впевненість, що новий склад Кабміну буде складено дуже швидко, ще з перших днів роботи парламенту нового скликання.

Популярні новини зараз
Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

«Все відбудеться дуже швидко. Я думаю, новий Кабмін буде сформований вже в перший або другий день роботи нового парламенту … я впевнений в цьому», – висловив свою точку зору представник президента.

Проте, за його заявою, всі домовленості щодо складу нового уряду, будуть досягнуті ще раніше, в серпні. А в перших числах вересня відбудеться офіційне затвердження міністрів на посади.

Раннє Давид Арахамія назвав чотирьох головних претендентів на посаду прем'єр-міністра України.

Арахамія висловив ставлення “Слуги народу” до ймовірних кандидатур на ключові посади в країні. В інтерв’ю “Радіо НВ” він висловив ставлення “Слуги народу” до ймовірних кандидатур на ключові посади в країні

Зокрема, на місце спікера Верховної Ради – безальтернативним кандидатом буде Дмитро Разумков. А от щодо інших посад – є деякі сумніви. Наприклад, генпрокурором, найбільш імовірно, буде Руслан Рябошапка (зараз він – заступник голови Офісу Президента), але не варто забувати, що є й інші кандидати.

На посаду прем'єра є кілька реальних претендентів.

У нас є шорт-лист. В ньому: Андрій Коболєв – голова правління НАК “Нафтогаз україни”. Юрій Вітренко – виконавчий директор “Нафтогазу”. Олексій Гончарук – заступник голови Офісу Президента з економічних питань. Владислав Рашкован – виконавчий директор Міжнародного валютного фонду – зауважив Арахамія.

Нагадаємо, про ніж говорили лідери країн.


Як повідомляв раніше Знай.uа, Супрун розповіла, як українцям захиститися від онкологічних захворювань.


Також Знай.uа писав про те, що Зеленський серйозно захворів.