Президент України Володимир Зеленський заявив, що проведе земельну реформу вже цього року. За його словами, ринок землі в Україні запрацює вже з 2020 року.

Про це глава держави заявив під час українсько-турецького бізнес-форуму в Стамбулі, де зараз перебуває Зеленський з офіційним візитом.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У цьому році ми обов’язково проведемо земельну реформу, що вже в наступному році дозволить створити ринок землі на 40 млн га, яка є найкращою у світі за якістю", — сказав він.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зеленський зазначив, що в Україні вже є турецькі компанії, які володіють землею, зокрема, компанія Онур. Президент України сказав, що сподівається на те, що таких компаній буде більше, особливо в південній частині України, де є необхідність у створенні й розвитку меліоративних систем.

"Тут ми також розглядаємо можливість державного приватного партнерства", — додав Зеленський.

Також Володимир Зеленський зазначив, що законодавство, яке дозволить безпечно працювати приватному сектору із землею буде прийнято восени цього року.

Зазначимо також, що нещодавно у команді президента Зеленського заявили, що продовжуватимуть реформу децентралізації в Україні. Планується скорочення районів з 490 до 100 шляхом їх об'єднання. Наступний етап реформи передбачає розширення повноважень влади місцевого рівня та зменшення ролі державних адміністрацій та заміну їх на префектури.

За словами представника партії "Слуга народу", відповідна реформа передбачає "збільшення повноважень влади місцевого рівня і зменшення ролі таких елементів, як держадміністрації". Він додав, що децентралізація є в програмах усіх політичних сил і "її підтримують".

Нагадаємо, що Зеленський навідався на Львівщину, ідея визріла несподівано: "Готуйте список", - що вигадав слуга народу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Зеленського вирішили долю "євроблях", українці затамували подих: "Я за те, щоб...".

Також Знай.uа" писав, Зеленська розкрила пікантний секрет президента та Богдана: "Вночі хоч не змушують...".