Обурені користувачі соцмереж вимагають від Артема Ситника пройти перевірку на детекторі брехні, щоб з'ясувати обставини справи про його дорогий відпочинок на одній з мисливських баз, адже мова йде про можливу корупцію керівника антикорупційного органу.

У суді міста Сарни Рівненської області розглядається справа про елітний відпочинок за рахунок "спонсорів" директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Після засідання суду, яке перенесли через неявку свідків з боку обвинуваченого в корупції, Ситник прокоментував свій елітний відпочинок з дорогим алкоголем і розбитими квадроциклами. Він стверджував, що сам заплатив за відпочинок на мисливській базі в Рівненській області, але документальних доказів оплати дорогого відпочинку суду так і не надав - нібито втратив чеки.

Артем Ситник
Артем Ситник

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У протоколі допиту свідка відпочинку директора НАБУ на базі в Рівненській області кажуть, що Ситник відпочивав в цьому угіддя в Рівненській області 5 разів, і кожен такий відпочинок "спонсор" оплачував за Ситника по 100 000 гривень. У ці суми входили елітні напої та розбиті під час бурхливого відпочинку квадроцикли.

Сам Ситник, якому "світить" багаторічне ув'язнення за корупцію, стверджує, що платив він сам, але "чеки втратив".

До слова, Ситник не з'являвся на виклики поліції, після чого отримав адмінпротокол про корупцію просто на трасі під Полтавою.

9 липня Генпрокуратура провела слідчі дії на території мисливської бази в Рівненській області, де відпочивав Ситник, а вже 12 липня справу передали в суд. Стаття, яку інкримінують керівнику антикорупційного органу (ст. 366-1, декларування недостовірної інформації), передбачає до 5 років ув'язнення.

Поведінка Ситника обурила українців і вони вимагають від ньогопройти перевірку на детекторі брехні, щоб з'ясувати обставини справи.

У соцмережах почався флешмоб. Блогери розміщують пости з хештегом # Пройдидетектор, в яких висловлюють своє обурення поведінкою і непереконливими виправданнями директора НАБУ Артема Ситника щодо обставин цієї справи.

Нагадаємо, директору НАБУ Ситнику "урочисто" вручили протокол про корупцію: зловили просто на трасі

Як повідомляв портал Знай.ua, Ситник попався на гачок Генпрокуратури.

Також Знай.ua писав, Ситник наплював на всі дедлайни і полетів до Греції.